Cégünk története

Cégünk története 1932-ben kezdődött az Egyesült Államokban, az Ohio állambeli Clevelandben. Amikor is három német mérnök „Modern Tool and Die Company” (Modern Szerszám- és Gépgyártó Vállalat) néven szerszámkészítő gyárat alapított. A kitartó, következetes munkának köszönhetően a vállalat folyamatosan fejlődött.

A II. világháború idején az egyre növekvő autó iparnak gyártottunk különböző termékeket, olyan nagyvállalatok beszállítója lettünk, mint a Goodyear. Rövid idő alatt az autóipar egyik legnagyobb gyártójává léptünk elő. A további terjeszkedés eredményeképpen a játékipar számára készítettünk prés- és öntőformákat, majd olyan késztermékeket is, mint a tricikli és a kerékpár. 1954-ben az első talicskák legyártásával léptünk be a kertápoláshoz kapcsolódó termékek világába /kezdtük meg a kertápolással kapcsolatos termékkörök fejlesztését és gyártását.

images

Az igazi sikertörténet 1958-ban indult el az első kézzel tolható benzinmotoros fűnyíró legyártásával. Rá egy évre már megszületett az első felülős fűnyírónk is. A ’60-as években tovább bővül a kínálatunk, elkészül az első függőleges tengelyű kapánk, piacra kerül az első hómaró is. A ’70-es években megkezdődött az európai piac meghódítása, vissza a gyökerekhez – az MTD visszatér Németországba. 1991-től pedig tovább terjeszkedik az európai piacon új leányvállalatok megnyitásával Franciaországban, Ausztriában, Svédországban, Dániában és Magyarországon.

Mindeközben egyre több gépgyártással foglalkozó cégben szereztünk részesedést, akvirálásra került többek között a Yard-Man, Cub Cadet és White Outdoor márkák, melyeket ma is nap, mint nap láthatunk Amerika kertjeiben. Európai márkák közül a vállalatok megvásárlásával teljes mértékben az MTD szervezetébe integrálódott 1996-ben a német Gutbrod majd 2009-ben a WOLF-Garten márkák.

Az MTD Products Inc. megszületése óta a mai napig is családi tulajdonban van. Gyártással is foglalkozó leányvállalatokkal az Egyesült Államokban, Kanadában, Ázsiában és Európában találkozhatunk. A cég az alapítást követően következetesen és eredményesen fejlődött, mára már világszerte az egyik legjelentősebb gyártó a kertápoló kisgépeket előállító vállalatok között.

MTD Hungária Kft.

Az európai piacon már a ’70-es évektől bevezetésre kerültek az MTD termékek, majd amikor az amerikai vezetés a ’90-es évek közepén felvásárolta a német Gutbrod vállalatot – amelynek már akkor voltak magyarországi kötődései – a nemesvámosi telephely is az MTD tulajdonában került és 1996-ban megszületett az MTD Hungária Kft.. Eredményül egy modern és innovatív fűnyírógyártás vette kezdetét Magyarországon.

ertekeink_falikep

A folyamatos beruházások révén mára már több mint 14 000 m2 alapterületű csarnokrendszerrel bővültünk, új festőüzemmel gazdagodtunk. 2014-re saját présüzemünkkel is elkészültünk, mely 2500 m2 alapterületen 6 db présgéppel működik folyamatosan. A saját présüzemnek köszönhetően sokkal rugalmasabban és hamarabb tudjuk előállítani a vásárlók igényeinek megfelelő méretű és típusú fűnyírókat. A 2014-es év másik szempontból is egy fontos mérföldkő életünkben, hiszen ettől az évtől kezdődően nemesvámosi gyárunkban megkezdődött a fűnyírótraktorok gyártása is.

Évente megközelítőleg 250000 db fűnyírót gyártunk. Szezonban naponta 2000-2500 db gép készül nálunk. Egy év alatt 65000 db fűnyírótraktor gördül le szalagjainkról. Gyártósoraink legintenzívebb hónapjaiban több mint 1000-en dolgozunk azon, hogy megbízható termékekkel lássuk el vásárlóinkat.