Cégünk története

Cégünk története 1932-ben kezdődött az Egyesült Államokban, az Ohio állambeli Clevelandben. Amikor is három német mérnök „Modern Tool and Die Company” (Modern Szerszám- és Gépgyártó Vállalat) néven szerszámkészítő gyárat alapított. A kitartó, következetes munkának köszönhetően a vállalat folyamatosan fejlődött.


A II. világháború idején az egyre növekvő autó iparnak gyártottunk különböző termékeket, olyan nagyvállalatok beszállítója lettünk, mint a Goodyear. Rövid idő alatt az autóipar egyik legnagyobb gyártójává léptünk elő. A további terjeszkedés eredményeképpen a játékipar számára készítettünk prés- és öntőformákat, majd olyan késztermékeket is, mint a tricikli és a kerékpár. 1954-ben az első talicskák legyártásával léptünk be a kertápoláshoz kapcsolódó termékek világába /kezdtük meg a kertápolással kapcsolatos termékkörök fejlesztését és gyártását.

images

Az igazi sikertörténet 1958-ban indult el az első kézzel tolható benzinmotoros fűnyíró legyártásával. Rá egy évre már megszületett az első felülős fűnyírónk is. A ’60-as években tovább bővül a kínálatunk, elkészül az első függőleges tengelyű kapánk, piacra kerül az első hómaró is. A ’70-es években megkezdődött az európai piac meghódítása, vissza a gyökerekhez – az MTD visszatér Németországba. 1991-től pedig tovább terjeszkedik az európai piacon új leányvállalatok megnyitásával Franciaországban, Ausztriában, Svédországban, Dániában és Magyarországon.

Mindeközben egyre több gépgyártással foglalkozó cégben szereztünk részesedést, akvirálásra került többek között a Yard-Man, Cub Cadet és White Outdoor márkák, melyeket ma is nap, mint nap láthatunk Amerika kertjeiben. Európai márkák közül a vállalatok megvásárlásával teljes mértékben az MTD szervezetébe integrálódott 1996-ben a német Gutbrod majd 2009-ben a WOLF-Garten márkák.

Az MTD Products Inc. megszületése óta a mai napig is családi tulajdonban van. Gyártással is foglalkozó leányvállalatokkal az Egyesült Államokban, Kanadában, Ázsiában és Európában találkozhatunk. A cég az alapítást követően következetesen és eredményesen fejlődött, mára már világszerte az egyik legjelentősebb gyártó a kertápoló kisgépeket előállító vállalatok között.

MTD Hungária Kft.

Az európai piacon már a ’70-es évektől bevezetésre kerültek az MTD termékek, majd amikor az amerikai vezetés a ’90-es évek közepén felvásárolta a német Gutbrod vállalatot, 1996-ban megszületett az MTD Hungária Kft. 2020-ban felvásárolta a céget a Stanley Black & Decker, melynek nyomán a tevékenységi körből kikerült a termék gyártás, annak USA-ba történő kiszervezése miatt. Az MTD Hungária Kft a továbbiakban, mint a Stanley Black & Decker Tools + Outdoor üzletágának, kertészeti gépeit és kapcsolódó termékeit forgalmazó vállalkozásként üzemel, kiegészülve logisztikai és pénzügyi tevékenységekkel.

ertekeink_falikep