2017. júliusától az MTD Products AG márkacsaládja új taggal bővül. Az izraeli F. Robotics Acquisitions Ltd. az MTD Products Inc. égisze alatt folytatja tovább működését. Az F. Robotics gyártja a világszinten ismert Robomow® márkájú robotfűnyírót, így speciális szaktudásával járulhat hozzá az MTD sikeréhez.

Az 1995-ben az izraeli Pardesiyaban alapított F. Robotics Acquisitions Ltd. 22 év tapasztalattal rendelkezik az innovatív és környezetbarát robotfűnyírók fejlesztésében és gyártásában. A legfőbb piacának számító Európában számos termékteszten több díjat is nyert termékeivel.

Ezzel az összeolvadással az MTD célja, Európában és az Amerikai Egyesült Államokban is a robotfűnyíró specialista úttörő technológiájának felhasználása révén, a teljes MTD márkaportfólió fejlesztése és hosszú távon építkezni a cég robotfűnyírók gyártásában szerzett tapasztalatára.  A Robomow® márka az MTD márkacsaládjának részeként fog megjelenni a nemzetközi piacon.

„Mind az MTD, mind a Robomow® hatalmas fejlődési lehetőséget lát a két cég tudásának és márkáinak egyesítésében” – mondta Rob Moll az MTD Products vezérigazgatója. „Kezdetben a Cub Cadet® és a WOLF-Garten® márkáink alatt szeretnénk a Robomow® technológiáját alkalmazni, ugyanakkor reményeink szerint a Robomow® brand is profitálni fog az MTD globális jelenlétéből.”

A lakossági és kiskert szegmensben a robottechnológia európai növekedése meghaladja az évi 30%-ot. Világszinten a robotfűnyírók piaci nagysága jelenleg 1,6 milliárd EUR. Az észak-amerikai kereslet növelése és további globális piaci részesedés elérése is az MTD céljai között szerepel – folytatta Moll úr.

Az egyesülést követően az F. Robotics Aquisitions Ltd. központja Pardesiyaban (Izrael) marad. Az üzleti folyamatok továbbra is a meglévő menedzsment felügyelete alatt maradnak, támogatva az MTD európai, amerikai és ázsiai-csendes-óceáni divíziói által, annak érdekében, hogy a kitűzött növekedési és innovációs célok teljesüljenek.

„Az elmúlt 22 évben a technológia fejlesztésére és robotfűnyírók gyártására fókuszáltunk. Nagyon örülünk, hogy az elmúlt évek erőfeszítéseinek eredménye kiteljesedhet a piacon az MTD vezető márkáinak és értékesítési hálózatának segítségével” – állította Udi Peles az F. Robotics vezérigazgatója. Mindkét vállalat iparág-szerte elismert hírnévnek örvend a „gyorsan-nyíró” fűnyírók és kertápoló gépek fejlesztésében.

1995-ös megalapítása óta az F. Robotics a lakossági felhasználásra szánt újratölthető robotfűnyírók 6 generációját mutatta be a piacon. A modellek eltérő vágószélességgel és hatótávolsággal rendelkeznek, ezáltal megfelelőek különböző méretű füves területek nyírására. Minden Robomow® robotfűnyíró elektronikusan vezérelt egy egyénileg programozható nyírási terv szerint, valamint szükség esetén automatikusan visszatér a töltőállomásra. Fűnyírás közben a Robomow® olyan halkan nyír, hogy akár az éjszakai nyírás is lehetséges. A manuális vezérlésen kívül egy igazán felhasználóbarát lehetőség, egy okostelefon applikáció is rendelkezésre áll. Az alkalmazáson keresztül a robotfűnyíró minden adata lehívható, a fűnyírás ideje könnyen beállítható, módosítható.

A hat termékszéria közül a Robomow RX sorozat különösen figyelemre méltó. Jelenleg ez a piacon található legkisebb robotfűnyíró, és kifejezetten a kisméretű, 150 négyzetméteres fűterületekre tervezték. Ez az újdonság az IFA 2017 kiállításon kerül bemutatásra, az üzletekben már elérhető 499 EUR ártól.

Az F. Robotics Aquisitions Ltd. megvásárlásával az MTD 2015 óta 4 cégvásárlását zárta le, megerősítve ezzel technológiai előnyét és egy jövőbeli erősen innovatív pozíciót megcélozva. A CORE Outdoor Power (CORE), Precise Path Robotics és ATT vállalatokat 2015-ben szerezte meg az MTD. A CORE akkumulátoros motortechnológiája jelentősen nagyobb nyomatékot tesz lehetővé és sokkal hatékonyabb, mint a jelenlegi elektromos motorok. Precise Path Robotics a golfpályák robotfűnyírójával, az RG3-mal egy olyan speciális területen nyújt szakértelmet, mint a sport-és golfpálya ápolás. Ezt egészítik ki az ATT sportpályákra kifejlesztett nagyméretű fűnyírói.